45 NYE HULLER TIL SMØRUM

Efter nytår går den internationalt berømmede danske golfbanearkitekt Philip Spogárd i gang med Masterplanen for en omfattende opgradering af alle huller undtagen Pitch’n’Putt banen

< Tilbage
14-12-2023


Philip Spogárd er i sit rette element i naturen, hvor han evner dels at se mulighederne for anlæg og opgradering af golfbaner, dels magter at få det omsat til virkelighed i anlægsfasen.

”Det bliver en proces over tre, måske 10, år, før vi er færdige. I første omgang skabes Masterplanen, der bliver en udviklingsplan og vejledning for det arbejde, der skal gennemføres fremover. Det tager erfaringsmæssigt et halvt års tid, og derefter kommer et oplæg til en længerevarende anlægsfase, som naturligvis skal være i harmoni med den virkelighed, som klubben lever i. Hvad er muligt? Hvad vil det koste? Hvilke ændringer, skal der satses på?”, siger Philip Spogárd.

”Med et redesign af 45 ud af 51 golfhuller vil Smørum Golfklub blive et endnu mere massivt kvalitetsvalg i fremtiden. Det gælder både som hjemmebane, udebane og for samarbejdspartnere”, siger bestyrelsesformand Peter Borregaard og tilføjer, at ”alt er direkte udspring af bestyrelsens Vision 2021-2025”.

Visionært valg
Målet er, ifølge Visionen, at optimere banerne med hensyn til spil, oplevelse og vedligeholdelse. Derfor er det ikke tilfældigt, at det efter en længere udvælgelsesproces blev Philip Spogárd, der blev valgt som banearkitekt. Ifølge Peter Borregaard passer Philips arbejdstilgang om en strategisk baneudformning og visioner godt til Smørum Golfklubs ønsker.

Philip Spogárd siger, at man typisk vil dele selve arbejdsprocessen op, så man begynder med ”de lavt hængende frugter”. Det kan være ændringer af klippelinjer på fairways. Teesteder kan flyttes til mere udfordrende eller lempeligere steder.

”Vi vil reelt nok nå ind i 2025 før der tages hul på mere dybgående ændringer som banens forløb og hermed de større anlægsarbejder”, siger Philip Spogárd.

Strategisk design
”Strategisk designede huller skaber forskellige udfordringer for langtslående og for spillere med lave handicap, klubgolfere og begyndere. Det afspejles blandt andet i placering af bunkers og andre forhindringer, der tager højde for de forskellige spilletyper og -niveauer”, siger Peter Borregaard.

”Derfor har bestyrelsen med udgangspunkt i klubbens strategiarbejde valgt at arbejde langsigtet med udviklingen af baneanlægget. Smørum Golfklubs anlæg er stort og varieret, og det kræver en klar vision at skabe en bane, som både er udfordrende, interessant at spille, og som kan drives økonomisk forsvarligt. Med det strategiske design gives der visioner og mål for såvel klubbens medlemmer og gæster, og for greenkeepernes tilrettelæggelse af forbedringer og vedligehold”, siger formanden.

Arbejdet vil naturligvis blive fulgt på hjemmesiden, så alle kan være orienterede om udviklingen af anlægget.


Der gives også håndslag på aftalen mellem Keld Østergaard og Philip Spogárd, mens Peter Møller bifalder. (FOTO: KIM TAGE ANDERSEN).

UDDRAG FRA GOLFPRESSEN:

19hul.dk
golf.dk
GolfExtra
GolfExtra 2
DANISH.GOLF

Bliv medlem i Smørum
Kom godt igang
SGK er "Åben for alle. Go’ nok til de bedste...". Det er nemt at komme i gang. Klik her og læs mere om hvordan du bliver medlem.
Udvid dit netværk
Bliv Erhvervspartner
Synliggør og profilér din virksomhed, så du bliver en del af Smørum Golfklubs netværk. Bliv SGK Erhvervspartner her.
Firma aktiviteter
Arrangementer
Book din næste event i Smørum Golfklub - enten som en Company Day eller benyt vores møde-/konferencefaciliteter. Klik her.
Del med dit netværk!
Her kan du dele siden med dit netværk
på et af nedenstående sociale medier.
Del på facebook
Del på LinkedIn
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Få vores nyhedsbrev med nyheder, specialtilbud og
invitationer til medlemsevents.
* skal udfyldes

Please select all the ways you would like to hear from Smørum Golfklub:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.

Klar til golf
Borg & Bigum
ServiceHuset
Benny Johansen VVS
Bluecyb
Buus Jensen
CR El & Teknik
EDC Arne Madsen
Henry Andersen & Søn A/S
Memira
JSE Ejendomsservice
Ballerup Bladet
Cutter & Buck
CH Solutions
Smørum Vaskeriteknik
Caddie Golfrejser
Tømrermester Nørklit
Maler Barney
netavent
Epic Armoury
TEARK
DEKO
DS-DYRLUND
KI Rådgivende Ingeniør