SMØRUM SPILLER OM VM og EM

Tre elitekvinder og ditto herrer er i øjeblikket i udlandet for at forsøge at hente et VM og et EM hjem til Danmark og til Smørum Golfklub

< Tilbage
23-10-2023
Natacha Høst Husted Olivia Grønborg Cecilie Leth-Nissen
Jens Kristian Thysted Mads Heller Mads Laage - alle seks fotos her er skudt af JESPER VINZENTS.


Tre af Smørums dygtige kvinder er i Abu Dhabi for i den kommende uge at forsøge at tage et verdensmesterskab med hjem. Med på holdet er Cecilie Leth-Nissen, der netop har vist storform ved EM for Klubhold i Ungarn, hvor hun var klart bedste individuelle spiller, og den eneste spiller under par ved EGA’s EM for Klubhold (European Ladies’ Club Trophy). Med på VM-holdet er foruden Cecilie og erfarne Natacha Høst Husted også Olivia Grønborg.

Turneringen hører hjemme i landsholdsregi, og de tre er sammen med Thomas Poulsen, som er national damelandstræner. Alle er udsendt af Dansk Golf Union, og de tre kvinder er udvalgt fordi de er Danmarks tre højst rangerende kvinder på WAGR.

Verdensmesterskaberne for amatørhold gennemføres denne gang i Abu Dhabi i perioden 25.-28. oktober 2023. Der spilles på National Course i Abu Dhabi Golf Club om Esperito Santa Trophy, som turneringen også kaldes.

Arrangør på overordnet plan er International Golf Federation (tidligere World Amateur Golf Council), der omfatter de nationale golfmyndigheder i 149 lande. Verdensmesterskaberne for amatørhold er derfor en international amatør golfkonkurrence, og den finder sted hvert andet år.

Format
Hvert hold består af to eller tre spillere, og der spilles 18 huller slagspil i fire dage. I hver runde udgør den samlede score af de to laveste scores fra hvert hold holdets score for runden. Det samlede resultat efter fire-dage (72-huller) udgør holdets score for mesterskabet.

Præmier
Det vindende hold i kvindernes konkurrence modtager Espirito Santo Trophy, som de har ansvaret for i de kommende to år. Det samme gælder holdet i mændenes konkurrence, der modtager Eisenhower Trophy, som de har ansvaret for i de to år til næste turnering.

Deltagerne på de vindende hold modtager guldmedaljer, mens anden- og tredjepladsen modtager henholdsvis sølv- og bronzemedaljer. Den laveste individuelle score i hvert mesterskab anerkendes ved den respektive afslutningsceremoni, men der uddeles ingen præmie.

Herrerne jagter EM
I stort set samme periode (26.-28. oktober 2023) er tre af Smørums ypperste golfspillere på herresiden i Portugal for at forsøge at vinde European Men’s Club Trophy. Det svarer til EM for Klubhold og arrangeres af EGA (European Golf Association).

I alt er klubber fra 21 lande registreret til start, og de hold, der stiller, er alle nationale mestre, og dysten kommer til at foregå på Troia, som er en fantastisk Robert Trent Jones bane, og en udfordring for enhver golfspiller.

Fra Smørum er det Mads Laage, Mads Heller og Jens Kristian Thysted med Jesper Overgaard Sørensen som træner, der skal forsøge at forbedre klubbens indsats fra i fjor, hvor herrerne vandt sølvmedaljer.

I år har Smørums kvinder i den tilsvarende turnering allerede sikret sig sølvmedaljer, mens de i 2013 og 2019 hentede guldmedaljer med hjem.

Herrerne skal spille om EM Guld for klubhold på Troia tæt på Lissabon. (FOTO: ROBERT TRENT JONES JR.)

Bliv medlem i Smørum
Kom godt igang
SGK er "Åben for alle. Go’ nok til de bedste...". Det er nemt at komme i gang. Klik her og læs mere om hvordan du bliver medlem.
Udvid dit netværk
Bliv Erhvervspartner
Synliggør og profilér din virksomhed, så du bliver en del af Smørum Golfklubs netværk. Bliv SGK Erhvervspartner her.
Firma aktiviteter
Arrangementer
Book din næste event i Smørum Golfklub - enten som en Company Day eller benyt vores møde-/konferencefaciliteter. Klik her.
Del med dit netværk!
Her kan du dele siden med dit netværk
på et af nedenstående sociale medier.
Del på facebook
Del på LinkedIn
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Få vores nyhedsbrev med nyheder, specialtilbud og
invitationer til medlemsevents.
* skal udfyldes

Please select all the ways you would like to hear from Smørum Golfklub:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.

Klar til golf
Borg & Bigum
ServiceHuset
Benny Johansen VVS
Bluecyb
Buus Jensen
CR El & Teknik
EDC Arne Madsen
Henry Andersen & Søn A/S
Memira
JSE Ejendomsservice
Ballerup Bladet
Cutter & Buck
CH Solutions
Smørum Vaskeriteknik
Caddie Golfrejser
Tømrermester Nørklit
Maler Barney
netavent
Epic Armoury
TEARK
DEKO
DS-DYRLUND
KI Rådgivende Ingeniør